Antibiotikum-rezisztencia

Becsült olvasási idő: 1 perc

Korábban megjelentettünk egy cikket, amelyben beszámoltunk a nyers etetésen diétáztatott kutyák, kutyás közösségben való általános megítéléséről. Most pedig* már arról is be tudunk számolni, hogy a Zürichi Egyetem kutatói megállapították, a nyers eledelek etetésével (ismertebb néven BARF-diéta) a rezisztens baktériumok átvihetőek más háziállatokra - és sajnos az emberekre is.

Sajnos kiderült, hogy a - többféle gyógyszerrel szemben rezisztens baktériumok, azaz - multirezisztens baktériumok megtalálhatóak a nyers húsból készült kutyaeledelek 50%-ban! A rezisztens baktériumok komoly egészségügyi kockázatot jelentenek.

A kutyatulajdonosoknak tisztában kell(ene) lenniük azzal a kockázattal, hogy háziállatuk multirezisztens baktériumokat hordozhat, és fertőzhet. Egyértelműen azt írja le a kutatás, hogy nem csak a nyers etetésen tartott kutyás családok, de lényegében a környezetükben élő más - nem kutyatartó - családok tagjai is veszélyben lehetnek az antibiotikumokkal szemben ellenálló baktériumok miatt!

E cikk elkészítésére való felkészülés során olyan videót találtunk, amelyet egyszerűen nem akarunk és tudunk überelni blog szintű bejegyzéssel, ezért praktikusan megosztjuk és itt is népszerűsítjük. 

Nem számít hogy van-e kutyád, ha tudsz a videó megtekintésére 16 percet szánni, erősen javasoljuk a megtekintését! A téma rendkívüli fontossága ellenére a narráció már-már annyira élvezetesen bemutatott és szórakoztató, mintha csak Litkai Gergely - Comedy Central előadást hallgatnánk meg. 

 

 

Ha megnéztétek, talán egyet tudtok érteni abban, hogy "végterméktávozási nyílás" nyalás nélkül mondható a mondat, 

Köszönjük a Nébih-nek és az Agrárminisztériumnak a videót! 

Oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal