Svédországban is megjelent a halálos kutyabetegség

Becsült olvasási idő: 1 perc

Ismeretlen kór tizedeli a kutyaállományt Norvégiában címmel jelent meg egy nagyon szűkszavú cikk az Index.hu oldalon.

Legalább 173 kutya megbetegedett abban a gyors lefolyású rejtélyes betegségben, amely a kutyákat tizedeli Norvégiában. A helyi hatóságok szerint 43 kutya el is pusztult az ismeretlen, hányással és véres hasmenéssel járó kórban - írta az MTI

A szeptemberi hírt követően, több cikk nem jelent meg magyar sajtóban. Pedig, a még ismeretlen kór nem állt meg Norvégiában, tovább terjedt Svédországba, ahol 90 kutya megbetegedését jelentették. Itt 15 kutyát nem sikerült megmenteni.

A norvég eseteket is figyelembe véve, a svédek vizsgálata megállapította, hogy a kutyák között közvetlen kapcsolat nem lehetett. A betegség fajtafüggetlenül támadott meg németjuhász, bichon fise és más fajtákat. 


A hatóság által elrendelt boncolási eredmények megállapították, hogy ez elpusztult állatokban Providencia alcalifaciens és Clostridium perfringens baktériumok voltak elszaporodva. A vizsgálatok kizárták a patkányfertőzést és a kullancsfertőzést.  Az élelmiszerbiztonsági szakértők nyilatkozata szerint, a betegség emberre nem fertőző. 

Kutyákat érintő bakteriális fertőzésekkel kapcsolatban Svájcban is elrendelték a vizsgálatokat, ezzel kapcsolatos  cikkünket is olvasd el! A cikkünkben található leírás és videó megmutatja azt is, hogyan kerülhetőek el a bakteriális fertőzések.

Oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal